Generalul Bennigsen

Genralul Bennigsen - Levin august Gottlieb Theophil (Rusă: Leontiy Leontyevich Bennigsen), s-a născut la 10 februarie 1745 in Braunschweig și moare la 3 decembrie de 1826 în Banteln. Bennigsen a  fost un general de origine germană în serviciul Imperiului Rus. Țarului Alexandru I l-au făcut guvernator-general al Lituaniei în 1801, și în 1802 general de cavalerie. La 20 iunie 1817, Manuc a primit în vizită pe generalii ruși Benningsen și Bahmetev pe care a ținut să-I găzduiască astfel încât să-şi respecte faima deja creată. În aceaași seară Manuc Bey moare în compania generalilor. 

Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.