Casa Iamandi

Anul în care a fost construită casa nu este cunoscut, știm doar că această casa era pe moșie deja, când aceasta a trecut în posesia lui Manuc Bey. Casa putea fi construită de Alexandru Mavrocordat, primul proprietar al moșiei, sau de către Ioniță Iamandi cel care a vândut moșia lui Manuc. 

Se mai cunoaște că în această casă Manuc Bey a decedat. Din această casă pornesc căile subterane prin care membrii familiei puteau evada în caz de primejdie, căile din casă se uneau cu catacombele orașului Hîncești, despre care se știe că sunt foarte multe.În perioada puterii sovietice această casă a găzduit biblioteca colegiului de construcție, iar în subsol era amenajată o sală cu tir. 


Catalogul Obiectelor

Casa Iamandi (Manuc Bey)
Cel mai vechi edificiu de pe teritoriul complexului, reconstruit în anii 2014-2016, va găzdui exponatele muzeului de Istorie și Etnografie din incinta Castelului Vânătoresc. Clădirea este aproape de finisare având instalate geamurile cu obloane de lemn, uși autentic ornate și un impunător prag de piatră cu coloane. Subsolul casei care duce spre tunelurile de sub moșie a fost și el restaurat.
2 nivele
0 obiecte
Etajul 2
Pe acest etaj nu sunt obiecte
Etajul 1
Pe acest etaj nu sunt obiecte
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.