Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Uniformă militară românească

Datare: 1941-1945

Descriere: Veston și pantaloni din postav kaki care fac parte din echipamentul militar românesc al trupelor de uscat (donate în anul 2015 de către Constantin Mitachi, locuitor al orașului Hâncești). Același domn a donat și insigna ,,Veteran de război” și medalia ,,Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945”, însoțită de brevetul, care-i confirmă autenticitatea.

Material: Postav, metal

Altă informație: Pe lângă veston și pantaloni, echipamentul militar se completa cu capelă și manta din același material, cască, moletiere, jambiere, bocanci, centură, hamuri, cartușiere, port-baionetă, port-lopată, sac de merinde, gamelă, bidon, mască de gaze, raniță. Acest tip de uniforme a fost adoptat în anul 1939.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Subsol
Camera 66
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.