Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Țiglă roșie de Maerseille

Datare: Secolul XIX

Descriere: Fragment de ţiglă de acoperiş din ceramică de culoare roz-cărămizie, de formă cvasidreptunghiulară, cu ornamente liniare şi inscripţii în limba franceză incizate.

Material: Lut

Altă informaţie: La început s-a presupus că țigla a fost adusă din sudul Franței, dar se cunoaște că în Basarabia existau ateliere care dețineau patente și produceau țigle după tehnologia unei celebre mărci franceze, păstrând și inscripțiile originale. Fragmentele de țiglă (20 la număr) au fost găsită în preajma Casei Vechilului, împreună cu alte resturi de cărămidă și tencuială. Țigla este de o calitate foarte bună și are imprimate pe ea inscripții în limba franceză:

1. GRANDE ECAILLE POUR TOITUR ;

2. BREVETES S. GDG St HENRI - MARSEILLE;

3. ROUX -FRERE.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Palatul Princiar
Palatul Princiar Subsol
Camera 80
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.