Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Teracotă

Datare: prima jumătate a sec. XIX

Descriere: Material de construcţie în formă de plăci ceramice, obţinute prin arderea şi emailarea argilei, folosite pentru construirea sobelor, căptuşirea pereţilor etc. Mai multe fragmente de teracotă au fost descoperite în timpul cercetărilor arheologice preventive de la Complexul istorico-arhitectural ,,Manuc-Bey” din primăvara-vara anului 2013, organizate şi efectuate de către Agenţia Naţională Arheologică şi Centrul de Arheologie al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Material: Ceramică, smalţ

Alte informaţii: În primele decenii de după anexarea Basarabiei la Imperiul Rus meşteşugul ceramicii se dezvolta sub forma micii producţii de mărfuri. Ea se baza pe munca proprie a producătorilor individuali şi membrilor familiilor lor, cît şi a lucrătorilor angajaţi cu plată. De regulă, atelierele meseriaşilor aparţineau unor cămătari sau negustori, iar marfa confecţionată se comercializa în pieţele din sate şi oraşe şi era menită să acopere necesităţile locale.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Palatul Princiar
Palatul Princiar Subsol
Camera 80
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.