Pembe Mîrzaian

Pembe Mîrzaian (în documente Kaniane, Keiane, Gaiane, Gayrana) a fost fiica lui Manuc și Mariam Mîrzaian. Anul nașterii nu se cunoaște, moare la 3 februarie 1824. În februarie 1820 se căsătorește cu Iacob Melicturabean (Avitisyan).  Nu au avut copii. După moartea lui Pembe, mama ei și frații au fost implicați într-un proces lung de judecăți cu soțul răposatei, care pretindea la moștenirea lui Pembe. Ea a fost înmormântată alături de tatăl ei Manuc, în pridvorul bisericii Armenești de la Chișinău. 

Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.