Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Muniție de război

Datare: mijlocul sec. XX

Descriere: Proiectil de formă ogivală, conținînd o încărcătură de exploziv (uneori substanțe incendiare sau toxice etc.) și care este aruncat spre obiectiv cu ajutorul unui obuzier sau tun; ghiulea.

Descriere: Obuz, proiectil de mortieră și tub de cartuș care făceau parte din muniția folosită pe timpul la al doilea război mondial. Obiectele, în formă activă conțineau o încărcătură de exploziv și care era aruncat spre obiectiv cu ajutorul unui obuzier sau tun.

Material: Fier

Alte informaţii: Astfel de proiectile au fost găsite pe întreg tritoriul republicii după terminarea celui de al doilea război mondialAmplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Subsol
Camera 67
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.