Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Ladă de zestre

Dotare: Secolul XX

Descriere: Ladă mare cu capac şi încuietoare, realizat din lemn, înfrumuseţat cu ornamente lineare şi geometrice cafenii sau din metal, în care se păstrează diferite articole textile; sunduc, cufăr.

Material: Lemn, metal

Provenienţa: Donaţie cătr muzeu 

Alte informaţii: În sunduc se depozita zestrea miresei. Pe vremuri, în societatea tradiţională, zestrea din ladă consta în mare parte din ceea ce în mediul urban purta numele de trusou. De-a lungul timpului, în funcţie de starea materială şi socială a familiilor respective, lăzile aveau un conţinut care nu se rezuma doar la ţesături. Asemeni scrinurilor din casele negustorilor şi ale altor categorii de orăşeni înstăriţi, în ele se păstrau atât valori băneşti (de genul celebrelor salbe), cât şi documente (acte de proprietate şi alte înscrisuri).

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Subsol
Camera 71
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.