Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Jug pentru boi

Datare: sfârşitul sec. XIX – începutul sec. XX

Descriere: Jugul reprezintă o unealtă de lemn, un dispozitiv în care se prind vitele şi caii spre a trage la car, la plug etc. Lemnul era strujit special şi lustruit, ca să nu rănească gâtul animalului, pe care se punea jugul.

Material: Lemn

Altă informaţieFiecare bou care se înjuga la car, avea locul lui dintodeauna. Era boul dinspre brazdă şi boul dinspre om. Cel din stânga la car, la plug pe timpul aratului călca în brazdă, iar celălalt, din dreapta, era pe partea unde se afla persoana, care-l mâna. Când se tocmeau pentu o căsătorie, părinţii tinerilor luau în calcul nu numai pămîntul, casa, acareturile, ci şi carul cu boi şi inventarul agricol. Naşii cu dare de mână, gospodari, dăruiau tinerilor însurăţei doi juncani de 1-2 ani, pentru a-i învăţa la jug.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Subsol
Camera 65
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.