Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Fragment blazon

Datare: Secolul XIX

Descriere: fragment din blazonul familiei Manuc-Bey, din beton armat, care se prezintă sub forma unei coroane regale ce aminteşte de turbanul purtat de prinţii orientali, ornamentat cu romburi scoase în relief.

Material: beton armat

Alte informații: Blazonul a fost descoperit în secţiunea săpată în spaţiul dintre Palatul Princiar şi scări, la adâncimea de 0.5 m, sub un strat consistent de moloz cu multă cenușă, fragmente de cărămidă spartă, pietre, sticlă, cuie din fier corodate, în timpul cercetărilor arheologice preventive de la Complexul istorico-arhitectural ,,Manuc-Bey” din primăvara-vara anului 2013, organizate şi efectuate de către Agenţia Naţională Arheologică şi Centrul de Arheologie al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Iniţial, blazonul era plasat pe frontispiciul Palatului Princiar. Istoricul Gh. Bezviconi menţiona că Palatul de la Hânceşti era unicul palat cu blazon princiar din regiune.


Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Palatul Princiar
Palatul Princiar Subsol
Camera 80
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.