Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Costumul Cosașului

Datare: Sfârşitul sec. XVIII – începutul sec. XIX

Descriere: Costum popular, alcătuit din cămaşă cu guler şi pantaloni, croite din pânză ţesută din cânepă. Portul ţăranului se completa cu incălţări confecţionate din piele de viţel sau de porc, numite opinci.

Material: pânză ţesută din cânepă, piele de porc

Altă informaţie: În acest costum ţăranul mergea la muncă în câmp (la arat, la semănat, la cosit etc.)Costumul are peste 300 de ani, și este confecționat din țesătură de cânepă, opincile confecționate din piele de vițel, batca din lemn în care se punea piatra cu care se ascuțea lama coasei și coasa.


Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Castelul Vânătoresc
Castelul Vânătoresc Etaj 1
Camera 64
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.