Catalog

7
Arme
8
Articole vestimentare
2
Bijuterii și numismatică
7
Ceramică și lut
1
Cărți
0
Documente și fotografii
19
Gospodăria țărănească
12
Mecanisme
2
Mobilă
30
Obiecte Arheologice
1
Opere de artă
5
Unelte agricole
Cărămidă

Datare: Secolul XIX

Descriere: Material de construcţie, de formă prismatică, format dintr-un amestec de argilă şi apă, uscat la soare sau ars în cuptor. Cărămizi de înaltă calitate au fost descoperite ăn 2013 pe teritoriul moșiei în preajma Casei Iamandi în două gropi de stins var, în care după încetarea funcționării lor, a fost aruncată o cantitate mare de resturi provenite din lucrările de construcție.

Material: Argilă

Altă informaţie: Cărămida era unul din materialele cu care se construiau diverse edificii. În anul 1844 în Chişinău existau circa 5200 edificii şi case aparţinînd unor instituţii de stat, aşezăminte publice urbane şi persoane particulare. Dintre ele, doar 88 erau construite din cărămidă. Formele cărămizilor se realizau prin aşezarea şi compactarea argilei preparate din timp în tipare de lemn. Unele cărămizi erau uscate la soare (nearse), altele erau arse în cuptoare speciale. În anii 40 ai sec XIX o mie de cărămizi se vindeau la Chişinău la un preţ ce varia de la 2 la 5 ruble argint. Un lucrător de la cuptor era răsplătit cu 25 de copeici pentru arderea unei încărcături de 1000 de cărămizi, iar pentru producerea unui număr similar de cărămizi crude se plătea 65 de copeici argint.

Amplasarea Obiectului în cadrul Complexului
Palatul Princiar
Palatul Princiar Subsol
Camera 80
Granițe Comune. Soluții comune.

Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a muzeului Blesciunov, cod MIS ETC 2173.

Această publicație a fost propusă cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestei pagini web intră în responsabilitatea Consiliului Raional Hîncești, Republica Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.